Viaţa Parohiei

 

Cu ocazia întâmpinării marii sărbători a Naşterii Domnului, viaţa spirituală şi culturală a parohiei noastre a fost împodobită cu următoarele evenimente:

Duminică, 2 Decembrie, Grupul Psaltic ,,Macarie Ieromonahul”, dirijat de protopsaltul Petru Daniel Maxemiuc, a susţinut un concert de colinde în scopuri caritabile. În organizarea concertului a fost implicată şi asociaţia ,,Salvează o inimă” cu scopul de a strânge fondurile necesare familiei unei fetiţe ce trebuie să fie operată în străinătate la inimă pentru a putea supravieţui. Menţionăm că, în urma colectei din ziua concertului s-a strâns suma de 1700 lei.

Duminică, 16 Decembrie, în cadrul Sfintei Liturghii, în biserica noastră, corul Liceului de Artă ,,Ciprian Porumbescu” Suceava, sub bagheta Dnei. Dirijor Buraciuc Iulia, a susţinut un preafrumos concert de colinde.

Luni, 17 Decembrie, la Sala Dom Polski din Suceava a avut loc o Seară Culturală organizată de Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei”. Aceasta a cuprins:
– concert de colinde (Corale preoțești, Grupuri folclorice, recital pian, vioară și chitară)
– lansarea cărții „Obiectele de valoare istorică – artistică și odoarele Bisericii Sfântul Dumitru din Suceava”, autor Pr. Justinian – Remus A. Cojocar.

 Miercuri 19 Decembrie, a avut loc în biserica noastră un concert de colinde susţinut de corul mixt al Ansamblului Cultural ,,Ciprian Porumbescu”. Dirijat de Pr. Lucian Tablan Popescu, corul a impresionat auditoriul prin frumuseţea cântului colindelor.

În deschiderea concertului a concertat Grupul Psaltic ,,Sfântul Nectarie” Suceava având ca dirijor pe Marian Alexandru

Cojocari, iar ca solişti pe

Iulian Turcu,

Paul Lungu,

Ionuţ Isopescu şi

Marian Alexandru Cojocari.

 

     a consemnat Pr. Paroh Horga Nicolae

 

 

Comentariile nu sunt permise.